GESCHIEDENIS PIZZA STATION DOLOMITI

P. Krijnzen oprichter Dolomiti

P. Krijnzen oprichter Dolomiti

Vanuit een grote liefde voor de Italiaanse keuken, kwam de vader van gastvrouw Gerda, met het idee een pizzeria te beginnen naast zijn bestaande horecazaak Bantam in Hoogkarspel. De vele skivakanties in de bergen verklaarden de naam van de pizzeria die hij wilde opzetten. In 1993 werd de start van een afhaalcentrum bij Bantam Hoogkarspel een feit. Vader Piet Krijnzen liep stage in een pizzeria in Italië en dochter Gerda werkte een aantal zomers op Camping Soal in de Dolomieten. Zodoende leerde zij de taal en Italiaanse keuken beter kennen.

Op de vraag: Heeft Gerda haar man Sergio in Italië ontmoet?…moeten we u een teleurstellend antwoord geven.

Het is namelijk minder romantisch….hij kwam solliciteren in 1996 en …. ging nooit meer weg. Gewoon aanpakken die hap…….Eigenlijk past dat ook wel heel goed bij Sergio en Gerda. Vader Piet moest wel even wennen aan het idee …hahaha.

Toen Sergio bij Dolomiti kwam werken, was er een hoop veranderd: Het Dolomiti afhaalcentrum was van Bantam verhuisd naar De Landbouw in Hoogkarspel aan de Streekweg. Vanaf 1996 was Dolomiti aldaar geen afhaalcentrum meer, maar een volwaardig Italiaans restaurant met een skihut erbij voor bruiloften, partijen en veel gekkigheid.
Sergio werd aangenomen om de keuken te runnen en het menu en de omzet naar een hoger niveau te brengen. Dat lukte aardig, Sergio werd in 1998 mede-eigenaar en trouwde in 2000 met zijn schatje en collega Gerda.
Dolomiti Hoogkarspel draaide op volle toeren tot 2005. Sergio en Gerda hebben in die periode twee andere zaken opgezet in Enkhuizen en in Hoorn, met als doel de naamsbekendheid te vergroten in West-Friesland en de vestigingen na een aantal dolomiti combijaren van de hand te doen aan de bedrijfsleiders om te kunnen investeren. Quineth Beemster en Rick Jong, zijn met Dolomiti Enkhuizen doorgegaan onder de naam Bella Vita en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds erg succesvol in Enkuizen. Loungin’ Dolomiti in Hoorn is een aantal jaren onder de bedrijfsleiding geweest van Didier en Ilona Zuidinga. Een sfeervol restaurant afgestemd op een gezellig en uitgebreid avondje uit metItaliaanse tapas, cocktails en muziek. Inmiddels is het bedrijf in Hoorn op De Nieuwe Noord geen Italiaanse keuken meer, maar een grill-restaurant.
bantam logoRond 2003 werd er bij Bantam gesproken over bedrijfsopvolging door de ouders van Gerda, omdat ze het stokje wilde overgeven. Na veel overleg en vergaderingen werd dat in 2004 een feit. Een samenwerking tussen echtpaar Bandelli en broer Pieter Krijnzen en zijn vrouw Ellen kwam tot stand. Bantam ondervond een enorme verbouwing en metamorfose. Dolomiti op het oude adres stopte te bestaan, net zoals het Franse restaurant van broer Pieter bij de Café De Eerste Aanleg. Kracht en aanbod werd gebundeld onder het dak van Bantam. Dolomiti werd Peperonata, de franse keuken werd restaurant Heren 17, de skihut werd Berdansa, het VOC-café kwam tot leven ….aanbod voor peperonata logoiedereen.
Het aandeel van de Bandelli’s bij Bantam heeft tot 2008 geduurd. Het ouderschap deed hun besluiten afstand te doen van het nachtleven en hele drukke leven bij Bantam.
In 2008 gingen De Bandelli’s met Dolomiti verder bij de Ursemmerplas, een recreatiegebied met camping en horeca. Het bedrijf werd daar aangepast aan de eisen voor een Italiaanse keuken, er kwam een mooi terras en er werd flink geïnvesteerd. Helaas een slechte afloop op deze locatie vanwege een grote brand die woekerde in 2011. Het bedrijf werd tot aan de grond afgebrand en de oorzaak van de brand is tot op de dag van vandaag onbekend.
Dat was een moeilijke tijd voor Echtpaar Bandelli, ze moesten op zoek naar een nieuwe locatie waar ze zich tijdelijk konden bedruipen. Het dolomiti de goornvoorcafé van De Houten Herberg in De Goorn was daar een uitgelezen stek voor. Met familie De Decker van De Houten Herberg is voor een
aantal jaar een leuke samenwerking geweest totdat de juiste kans voorbij kwam voor een vaste vestigingsplek.
Station Obdam, gelegen in dezelfde gemeente Koggenland, was het echtpaar opgevallen. Na een jaar van bureaucratie en vergunningsaanvragen werd station Obdam een Pizza-Station in 2014. Deze naam naar het idee van zoon Mauro.
Op het Pizza-Station kunnen Sergio en Gerda nu zorgeloos koken en heel wat gezellige avondjes voor u verzorgen.
Naast Sergio’s werk in de keuken is hij nog Ambassadeur voor de pizzalijn van Dr. Oetker. Regelmatig is Sergio betrokken bij inspiratiesessies en is hij bezig met productontwikkeling. Een aantal plannen zijn nog in het verschiet…..maar dat zal de tijd leren.
A presto…
Tot ziens…