OVER ONS

Nona BrunaOp het Pizza-Station wordt u ontvangen door Gerda en Sergio Bandelli en hun fantastische team.
Een ondernemend horeca-echtpaar die al jarenlang actief is in de horeca en de Italiaanse keuken.Sergio komt uit Trieste en heeft zijn interesse voor koken van zijn moeder geleerd, Nona Bruna. Bruna legt nu op verzoek al haar recepturen in een boekje vast, zodat ze nooit verloren zullen gaan. Daarnaast heeft Sergio als jongeman veel ervaring opgedaan in diverse restaurants in Italië en Nederland.
Gerda is dochter van horecaondernemers, familie Krijnzen met hun bedrijf Bantam in Hoogkarspel. Al zeer jong werkte zij mee in het bedrijf. De horeca zit in haar bloed.
Bij Sergio en Gerda ben je in goede handen en zul je gastvrij onthaald worden. Zij genieten als u geniet en willen er voor zorgen dat u niets te kort komt.

Pizza-Station Dolomiti

Hoezo Dolomiti?
Het restaurant is genoemd naar de vakantieplek waar gastvrouw Gerda als kind, jaarlijks haar skivakanties doorbracht. Hier liggen mooie herinneringen en begon het idee voor het starten van een Italiaans restaurant/ pizzeria. Pizza-Station Dolomiti is vanaf 2014 gevestigd in Obdam en vanaf 2008 actief in Koggenland.

Menukaart:

Onze variërende menukaart wordt ieder kwartaal aangepast met antipasti, pasta-, vlees- en visspecialiteiten. Daarnaast hebben we ook ruim 30 soorten pizza’s, pasta’s en salades.

Sergio en Gerda Bandelli

Sergio en Gerda Bandelli

Onze Italiaanse keuken is een vermenging van diverse regionale keukens die van elkaar verschillen. Constant in de Italiaanse keuken is de opbouw van de maaltijd, het gebruik van olijfolie en ingrediënten als basilicum.

We serveren veel authentieke Italiaanse recepten uit de veelzijdige Italiaanse keuken. Het Pizza-Station heeft veel meer te bieden als pizza, pasta, espresso en ijs. Gerechten als Saltimbocca, Osso Bucco, Frutti di Mare, Risotto, Tiramisu, Zabaglione, Pesto, Scroppino, Minestronesoep, Caponata en frittata komen regelmatig op onze menukaarten voorbij.

Verrassingsmenu:

Heeft u geen zin om een menukeuze te maken? Laat u dan verrassen door Sergio. In overleg met u kan Sergio lekker creatief aan de slag.

Gastkok:

Ieder laatste weekend van de maand wordt er gekookt door een gastkok.

De gastkok kookt een viergangenmenu voor € 29,50. Heeft u veel ervaring in de keuken of kent u iemand die fantastisch kan koken en enige ervaring heeft? Meld u dan aan als gastkok.

Wat zijn de Dolomieten?

Dolomiti is een bergketen in Noord-Italië. Typisch voor de Dolomieten zijn de steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering. De bergketen is opgesplitst in twee delen: het oostelijke en het westelijke, waarvan de oosterlijke de indrukwekkendste is vanwege de zonopkomst. De hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada, is 3343 meter hoog. Erg bijzonder want er zijn maar 15 andere bergen die zo’n hoge grens van 3000 meter bereiken. In 2009 werden de Dolomieten toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

dolomieten